TIBET (photos)


tibet10

79.jpg

sgeg-mo-ma-web.jpg

62.jpg

GEDHUN CHOEKYI NYIMA – prizonier politic la 6 ani

Toata lumea stie cate ceva despre traditia tibetana pentru alegerea liderilor spirituali: se crede ca se reincarneaza. Aceasta este cea mai importanta cale de a deveni Lama. Procedura de recunoastere a unui Lama este, asa cum era de asteptat, foarte complicata, presupunand diferite stadii, cel mai important fiind acela in care tanarul (de cele mai multe ori un copil de 3-4 ani) recunoaste obiectele personale ale celui pe care se presupune ca il reincarneaza.
94.jpg

95.jpg

98.jpg

50.jpg

97.jpg

Reincarnarea poate fi, de asemenea, prezisa de marii preoti, inzestrati cu clarviziune.

Asa s-a intamplat in 1995, cand actualul Dalai Lama l-a vazut pe Gedhun Choekyi Nyima ca pe urmatorul Panchen Lama (urmatorul in grad dupa Dalai Lama).

Ghedun avea atunci 6 ani.

Nu se poate spune care va fi destinul lui Gedhun: guvernul chinez l-a arestat imediat dupa anunt, impreuna cu parintii sai. Nu se mai stie nimic sigur despre ei, dar se crede ca ar fi undeva in Beijing, sub paza stricta. Au trecut de atunci 13 ani, timp in care tanarul Gedhun a devenit barbat, probabil constient de statutul sau.

In locul lui Gedhun, comunistii au adus un alt copil, Gyaltsen Norbu, pe care l-au educat de mic in China si pe care au incercat, treptat, sa-l impuna ca lider spiritual in Tibet. Tibetanii l-au ignorat cu desavarsire.

tibet4

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: