La multi ani domnule Remus


Alina: de fapt…cand e ziua lui Remus?
C.M. is typing…
C.M.: ieri

Citind atatea stiri despre declinul scolii romanesti, despre lipsa de preocupare si motivare a dascalilor din ziua de azi nu ma pot abtine sa nu-mi amintesc de perioada liceului, cand supravegherea parintilor a fost inlocuita de grija pedagogilor din camin. N-a fost o perioada usoara pentru noi, cei de 15-16 ani, pomeniti de-odata la mare distanta de casa; multi dintre profesori si pedagogi au fost niste jigodii sau, in cel mai bun caz, lehamite.

Dar a existat un om care nu doar ca ne-a tratat cu respect, dar ne-a obligat sa ne privim altfel: capabili, talentati, cu potential: domnul Remus, pedagogul care parea ca locuieste dintotdeauna in camin. S-a “razboit” cu fiecare in parte, pentru ca fara exceptie, toti refuzam sa acceptam ce vedea el in noi. Nu e usor la nici o varsta sa accepti responsabilitati, mai ales cand ti se spune ca poti face fata la mai multe. Lenea e mai simpla, mistocareala e mai cool.

Ne supuneam la inceput mai mult din teama si respect, apoi din curiozitate, abia pe urma a venit pasiunea si bucuria. Omul asta ne-a invatat ce inseamna sa-ti asumi o responsabilitate, cum sa gestionezi o pasiune, un hobby, cum sa lucrezi in echipa, cum sa fii om. Pentru multi a fost si este confident, prieten, de multe ori insuportabil in incapatanarea lui de ne impinge spre ce crede el ca ne face mai buni si mai puternici. Pentru mine a ramas Domnul Remus sau Domnul Pedagog, dupa caz, o figura de nesters din trecutul meu nu prea indepartat, omul care m-a invatat inclusiv ca o doamna nu merge cocosata, nu sta picior peste picior, nu mananca seminte in public si nu tine coatele pe masa. Asta pe vremea in care purtam tricouri cu Slayer, ca sa intelegeti cu cine statea de vorba 🙂
Este unul din eroii articolului  in care va povesteam CE-AS FI PUTUT FI DACA NU ERAM CUM SUNT , in secventa despre faza artistica a vietii mele 🙂 Este unul din eroii mei.

Desi stiu ca e nascut in aprilie, n-am stiut niciodata ziua exacta (sau anul), asa ca pentru mine luna aprilie este luna Remus.

La multi ani domnule pedagog!

O gasca 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: