BLESTEMUL BORSETEI NEGRE


Prima data m-a parasit in China, dis de dimineata. Mi-a luat tot: acte, bani, hartii, chestii care la vremea aceea pareau mai importante decat orice. Am bocit, am suferit, am cautat, m-am luptat, am riscat, n-am castigat, dar s-a intors. Seara pe la 9 cand imi luasem orice speranta si adormisem plansa si invinsa un sofer de autobuz mi-a returnat-o intreaga si nevatamata.
Nici n-am mai avut puterea sa ma bucur si mi-am spus sa fiu mai cu bagare de seama caci nu pot avea noroc si-a doua oara. Gresit!

La un an distanta a ramas la baie, intr-un restaurant de pe langa gara Brasovului. Am plecat fara ea, ma pregateam sa urc in tren si mi-am dat seama ca nu mai e cu mine. Mi-a sarit inima, i-am oprit pe toti, ne-am intors in restaurant, am cautat, am rascolit, m-am enervat, m-am suparat si-am renuntat. Femeia de serviciu, cu un calm monahal mi-a inapoiat-o. Din nou intreaga si nevatamata.
Mi-am spus atunci ca a treia oara nu va mai fi cu noroc. Gresit!

Dupa doi ani,adica saptamana trecuta, undeva in inima Moldovei, ramane stinghera intr-un bar pe masa, langa o ceasca goala de cafea. Nu ne certaseram, doar ca ne ignoraseram destul de multa vreme. De data asta s-a intors mult mai tarziu, dupa 3 zile, dar tot intreaga si nevatamata.

Va spun sincer ca borseta asta incepe sa ma sperie. Ce-as putea face ca s-o pierd definitiv? S-o ignor si sa sper ca a patra oara va fi cu noroc? (Noroc poate insemna sa se revina cu mai multi bani decat avea cand a disparut.) Sau poate sa-i construiesc un altar si sa cer bani fiecaruia care vrea s-o atinga. Sau sa o trimit in lume goala- fara bani adica- cu un biletel agatat “returnati expeditorului si lasati-va maruntisul inauntru” cu adresa mea in interior.

Sugestiile sunt bine venite.

PS: nu-mi spuneti de lecitina, mereu uit s-o iau.

15 thoughts on “BLESTEMUL BORSETEI NEGRE

 1. borseta ta e un catelus care mereu gaseste drumul spre casa! sa nu care cumva sa-ti schimbi parfumul. mi-e teama ca n-o sa te mai poata repera!

 2. e musai cu borseta? au tendinta asta de a ramane in urma, si eu am observat.

 3. Monica- de parfumul de om zapacit e imposibil sa scap 🙂 Adica 😦

  Xplrsh- nu e musai, dar arata cool 😀

  Specificare: borseta asta nu e borseta de brau (pe care le gasesc imposibil de suportat la drum lung), a mea e o chestie care se atarna la gat, fiind comoda pentru acte, bani, telefon, etc. N-as vrea sa renunt la ea,mi-e draga si i-as pune un sistem de alarma care sa se activeze cand borseta se afla la mai mult de 1m distanta de mine.

 4. pe-aia cu dumnezeul beţivilor o ştii?
  şi de fapt, ce dracu’ cauţi tu prin romania?

 5. frumoasa poveste are borseta asta a ta…
  m-a facut sa zambesc 🙂
  o zi buna…

 6. ma gandeam eu ca trebuie sa apari Vman 🙂 ce sa caut? caut Vama via Moldova 🙂

  Merci Laur.

 7. Anca, incep sa ma bazez pe zicala asta 🙂
  Salutari Niji!

 8. este o borseta cu altfel de “continut”, precum si calugarul cu pricina.

 9. inseamna ca m-am procopsit 🙂 ferice de mine, am borseta pe viata, puteti sa va tineti valorile la mine, nu le pot pierde niciodata 🙂

 10. aha. şi apoi london via bucureşti?

  (apropos de propunerea ta de mai sus: poate că nu ni le pierzi, dar nici nu ni le mai dai înapoi. haha, m-am prins! (dar nice try..))

 11. deocamdata raman in vie in Moldova, de aici incep toate drumurile 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: