HARTLAND QUAY


E ceva special cu calatoriile: incep cand te intorci acasa, nu se intampla cu adevarat decat in amintiri. Sau asa mi se pare mie. Si pentru ca pot, nu voi pune pozele in ordine cronologica, ci asa cum imi reamintesc eu, ceea ce nu poate fi prea exact sau ne-romantat.
De la bun inceput trebuie sa spun ca nu toate pozele imi apartin. Cele pe care am scris “b&m” au fost facute de Bogdan si Monica Minciu, care,  desi au Canon (ha) au reusit sa scoata foarte multe cadre wow.  Mai sunt pozele facute de Mihai Spulber, dar cum Monica a pus stapanire pe aparatul lui o lunga perioada de timp (un Olympus, na, nu-i nimeni perfect) si cum nu stiu cine si ce a facut voi nota acele imagini cu “m&m”.
Am ras mult si bine, am avut cu cine si de cine. Mmmm… am baut mult(ma rog, dupa standardele mele) – in sfarsit recunosc asta si mai e si adevarat, ba chiar admit ca mai bine de o saptamana am baut mai putina apa decat bere bruna si cu atat mai putina bere blonda decat apa. Sucul a fost declarat otrava. Nu au fost victime si-mi amintesc perfect tot ce-am facut, spus si gandit. Ca in nici o alta calatorie n-am mai uitat, pierdut, ratacit, stricat nimic, nici un gand negativ, nici o vorba de suparare. Si asta se datoreaza exclusiv oamenilor cu care am calatorit. Si probabil… berii negre, pe care am descoperit-o abia acum, de curand. In plus mi s-au facut mai multe poze decat in orice alta vacanta, asa ca pot dovedi oricand ca da, am fost ACOLO. Acel ACOLO care va fi dezvaluit treptat, in urmatoarele posturi.


Primul loc care-mi vine in minte este HARTLAND QUAY: piatra langa piatra, piatra pe piatra, multa apa si mult, foarte mult cer.
Oamenii vin aici pentru peisaj-doh-

pentru peretii aproape verticali, raiul cataratorilor –

si pentru valuri

Noi n-am stiut la ce venim asa ca pe noi ne-a surprins cam totul. Ne-am linistit abia tarziu, intr-un pub de pe coasta, la o bere si fish & chips.

Hartland Quay se afla pe coasta vestica a Angliei de Sud-Vest, in North Devon. Noi am ajuns acolo pe inserat, iesind din satul pescaresc Clovelly, o veche asezare de prin secolul 13, vestita candva pentru naufragii, pirati si comertul cu peste (evident).

Dar imagini din Clovelly… in curand 🙂

PS: da, apa este foarrrte rrrece, desi la ora la care am ajuns noi era reflux si baltoacele dintre stanci erau caldute. Neoprenul ‘is a must’.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: