ME, MYSELF AND I


Exista un banc cu Dumnezeu care face lumea in 7 zile si la sfarsit isi priveste creatia. Prin fata lui defileaza toate fiintele de pe pamant si la final apar si Adam cu Eva.
Dumnezeu e emotionat si le vorbeste celor doi:
-Adam, esti creatia de care sunt cel mai mandru.Te-am facut mai puternic si mai inteligent decat toate fapturile, ca sa stapanesti tot ce-am pus pe Pamant.
-Eva…tu va trebui sa te mai machiezi putin…

Asta mi-a venit in minte cand stateam linistita pe scaunul de machiaj (seamana un pic cu ala de stomatologie) in timp ce Kasia, poloneza de la Armani isi facea meseria. Totul a durat cam jumatate de ora si a insemnat o mare desfasurare de tuburi, creme, pensule, pamatufuri, prafuri, geluri si nici nu mai stiu ce.
Deschide ochii, inchide ochii, nu zambi, priveste in sus, priveste in jos, nu clipi, strange buzele… cam asta a fost monologul Kasiei. In rest… pentru ca n-aveam voie sa vorbesc sau sa ma misc in vreun fel imi fixasem un punct si priveam in gol gandindu-ma la viata de femeie. Si pentru ca-mi plac truismele: daca n-ar fi amuzanta, ar fi trista.
Rezultatul sedintei de machiaj a fost waw pe toata linia.Colegii ma priveau altfel, imi zambeau mai des,in metrou doi domni s-au ridicat simultan sa-mi ofere locurile lor, la magazin un tip mi-a cedat ultima sticla de lapte de pe raft, iar vanzatorul nu s-a mai strambat cand i-am returnat o cutie de boabe de porumb.
Acum ma gandesc daca toate asta inseamna ca intradevar am nevoie de machiaj…

8 thoughts on “ME, MYSELF AND I

  1. Poate, dar nu ascund ca m-am simtit bine. E ca si cum dintr-o data m-as fi transformat in altcineva mai indraznet, mai volubil, mai usor de inteles. Dar e o masca, stiu. A doua zi, cand n-am mai purtat-o,totul a revenit la normal.

  2. bă, îţi spun din proprie experienţă că e un aspect pe care nu ar trebui să îl neglijăm. permite-mi şi mie să fac un truism şi să îţi spun că trăim într-o lume a aparenţelor şi asta e.

  3. vanzatorul de la magazin nu ti-a citit inca blogul. s-ar indragosti pe loc 🙂

  4. @x: uhuhuuuuuuu… un strop de ironie 🙂 dar nu, nu cred ca individul ar fi fost asa pretentios. de ce? vorbesti din experienta?

    @vio: nu neglijam aspectul, normal, dar tot e incredibil cum poate un pic de praf colorat sa schimbe perceptia oamenilor.

  5. da, probabil individul nu este asa pretentios 🙂
    nu era ironie, era un compliment. scrii frumos, probabil esti o persoana frumoasa … in interior

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: