MEMORIES FROM ANOTHER WORLD.3


Pentru mine a scrie si a vorbi in engleza este echivalent cu a mangaia o floare cu maini invelite in manusi de box. N-am suficiente resorturi interioare pentru a simti cu adevarat engleza. Deci voi continua doar in romana sperand ca traducerea oferita de Google sa le dea prietenilor de aici o idee cat de cat apropiata de povestirile mele.

De data asta n-am nici o veste buna, nici o amintire placuta, nimic amuzant.

E frumos aici, oportunitatile sunt la fiece colt de strada, se munceste mult, se cheltuie cel putin la fel de mult.
Oamenii sunt relaxati, bine imbracati, iau cina la restaurant cel putin o data pe saptamana, merg la teatru si la film, fac sport si calatoresc mult. Strazile sunt perfect pavate, aliniate, periodic vopsite si puternic iluminate, casele sunt reparate cu sfintenie, gradinile mereu infloritoare.

De la bun inceput am simtit ca lipseste ceva. Abia cand am inteles inutilitatea gestului de a ocoli larg masinile parcate pe trotuar- in tara stiam ca sub masini e foarte probabil sa se cazeze vreun caine comunitar- am zambit.
Dar mai lipseste ceva, ceva ce am sesizat si in tara: copiii. Exista, evident, dar nu-i vezi decat foarte rar. Tin minte ca obisnuiam sa stau afara zi lumina, la joaca cu restul copiilor de varsta mea si era o tragedie daca erai primul chemat in casa. Aveam mereu senzatia ca pierd cel mai important moment al zilei.

Aseara, inafara de indianul care administreaza sala de internet, eram singurul adult care ocupa un calculator. Restul erau pustani, intre 8 si 10 ani, care vorbeau la casti. Volubili si superficiali ca majoritatea pustimii, pareau ca au de rezolvat ceva urgent. Vorbeau repede si mult, nervosi si incredibil de seriosi.

Si mi-am amintit de o intrebare a unei fetite, acum cativa ani: “cum au putut trai oamenii fara internet?”

2 thoughts on “MEMORIES FROM ANOTHER WORLD.3

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: