All Romanians are vampires


De la Explorish citire, ca eu nu puteam s-o zic mai bine:

Înainte de toate, o întrebare: când vedeţi http://allromaniansarevampires.com, la ce vă duce gândul? Orice “fidbec” e interesant.


Şi acum, despre ce-i vorba: de cunoaşteţi străini care locuiesc/lucrează în România, care scriu “fain” în engleză, sau români (de preferinţă, care locuiesc în România) cu o scriitură în engleză excepţională, rogu-vă întrebaţi-i dacă i-ar tenta să colaboreze la allromaniansarevampires.com.

E un blog colectiv care-şi propune să prezinte România din punctul de vedere subiectiv, dar onest şi relaxat, al unor oameni care locuiesc în ea. Ideală ar fi o combinaţie de străini, pentru o privire “neutră”, şi români, pentru “aroma locală”.  În engleză, pentru că andrisanţii principali ar fi străini care se interesează de România şi vor şi altceva decât informaţii seci gen wikipedia sau senzaţionalismele din ştiri. Iar dacă reuşim să adunăm nişte stranieri cu condei spinţar care să ne povestească,  fără perdele şi de preferat cu umor,  cum ne văd ei,  ar trebui să fie ceva interesant şi pentru români.

Discuţia a pornit de la o discuţie despre “cum suntem percepuţi în afară”;  după ce ne-am lamentat suficient că avem o imagine neplăcută, am zis – păi, ce putem face în sensul ăsta? Inspiraţia a venit de la polandieni – http://polandian.wordpress.com (via silver – să trăieşti!). Recomand o aruncătură de ochi pe la ei, scriu foarte fain. Ceva de genul acesta ne-am dori si noi pentru România, măcar la aceleaşi standarde calitative.

Pentru asta însă, e nevoie de autori meseriaşi.  Polandienii au plecat invers – un englez care locuieşte în Polonia a făcut un blog, care a “crescut” într-o comunitate. Noi n-am găsit un asemenea exemplar, aşa că am zis hai să pregătim ghiveciul unde să plantăm seminţe. Acum căutăm seminţe.  Orice sugestie e binevenită.  Mulţumiri în avans!

Pentru a vedea despre ce e vorba şi care e stadiul, clic pe imaginea de mai jos:
All Romanians are vampires

7 thoughts on “All Romanians are vampires

 1. cum ar veni, vrei un fel de expat life într-o variantă foarte relaxată şi personală.
  duricel şi greuşor.

 2. Nu preferam musai expati, dar apreciem autenticitatea si felul special in care vede un astfel de personaj traiul si malaiul romanesc.
  Asteptam articole si de la bastinasi, cat mai cinstite dar lipsite de naduf si/sau patetisme.
  Umorul e la mare cautare, desi ne ferim de bascalia de prost gust, ceea ce va dorim si dumneavoastra 🙂

 3. A raspuns Toni- cunoscatorii stiu despre cine e vorba-
  Pe langa bucuria ca-si aminteste de noi, marea mea fericire ipocrita e ca mai exista cineva cu o engleza cel putin de stalcita ca a mea. Sa traim, noi, mono-glotii 😛

  Hi! How are you?
  Sorry if I write just rarely.
  I saw your pictures and they are very beutiful. I love! I like very very much! Thank you!
  And I like the progect about blog : all romanians are vampires. I usually speak about my experience in Romanian. Someone look me like an alien. In Romanian?
  I explean you are Men, And I tell about your fantastic litterature, about my job, and I explain a lot of people work in Romanian, like in Italy and Like in everywhere! I tell Romanian is a normal nation. For me it was wonderful, but the people should think I’m crazy. They can’t know how many things Romania and romanian people taught me.
  In Ireland I learnt to be optimistic but in Romania I learnt to dream a world better . I take with me a lot of Luck with me from Romanian.
  I’ll put the link in my pages and I’ll send the link to my friends so more people can to know Romanian.
  Ok?

  See you soon.
  When I’ll find a room or an house I’ll wait you and your camera!

  All the best!
  Toni
  ——

  Cum sa nu-l iubesti?

 4. ai grija, ca mai e si sicilian, cosa nostra, caracatita, corleone, intelegi tu. daca a fost la vreun training IRA… ai pus-o!

 5. Dar vezi, ne-a ieşit! Chiar nu s-a prins de falul nostru adevărat de a fi. Ne vedem la noapte în pădure ca să punem la cale planu ăla, ştii tu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: