Boollywood de Vacaresti


Imi place sa cant: acasa, la dus, la coada aspiratorului (ce voce frumoasa am atunci), la birou (in gand, evident, desi…) dar de multe ori mi se intampla sa cant si pe strada, cand merg singura de colo colo. Nu-s nici o Nana Mouskuri, dar cant intr-o veselie.

Si cum dimineata am de mers pe jos cateva statii pana la metrou cant asa, de desteptare. In ultima vreme “The Story”

Varianta mea e mult mai alerta si mai vesela, dar respecta intocmai crescendo-urile lui Brandi, in special de pe la minutul 0.56- o fericire, cant cu cea mai mare vitejie.

Azi dimineata imi taraiam picioarele prin frunzele cazute pe langa gardul parcului Tineretului si-mi interpretam repertoriul de zi cu zi. Evident, am inceput cu piesa de rezistenta, dupa ce m-am asigurat ca nu e nimeni in preajma mea. Ma pregateam sa tranversez cand vad ca un snur de la pantof se desfacuse;ma aplec intr-un genunchi sa-l innod continuand sa cant.

Ajunsesem la minutul 0.56, pe care l-am inceput in forta, cu un fals de toata frumusetea… numai ca, din spate se aude o voce masculina care ma acompania “Swaaaaaaam all across the ocean blue….”

Am inghetat. Ma ridic, vocea continua sa cante, ma intorc, vocea se opreste. 

Eu, in uimirea mea, continuam sa cant:”I crossed all the lines…”

Ne privim: cel mai waw individ pe care l-am vazut vreodata radea la (de) mine de-i dadusera lacrimile. “Foarte tare!” zice, dar eu nu gasesc de cuviinta decat sa zambesc cu toti dintii si sa tranversez strada. Muta. Cu umerii pana la urechi. Simteam cum  mi s-au racit mainile de rusine, sigur eram si grena la fata. 

Pe partea cealalta tipul isi continua drumul, de data asta vorbind la telefon… nu vreau sa ma gandesc ce spunea. 

Daca vi s-a povestit intamplarea asta azi, sa stiti ca eu eram urlaciunea de la intersectia Vacaresti cu Tineretului iar lui ii promit ca fie soare, fie vant, in fiecare dimineata voi fi acolo, cantand din tot sufletul. 

Si… ca-n orice film boollywoodian care se respecta, fata dispare tocmai in culmea actiunii (maine plec din tara pentru doua saptamani), baiatul e insurat cu o scorpie (un individ cu asa umor nu se pricopseste decat cu individe opuse), dar la final se reintalnesc, canta si danseaza impreuna, intr-o multime de oameni care-i si ridica pe brate, matasurile colorate fosnesc in aer, se arunca confetti…

5 thoughts on “Boollywood de Vacaresti

  1. ooo, foarte tare, foarte tare!
    drum bun pe unde te duci si sa ai parte de acest final indian de toata frumusetea!

  2. wtf … de ce nu ai mai stat putin acolo sa-l privesti tamp. Poate isi lua omu inima in dinti si o dadeati intr-un muzical ca videoclipul lui Bjork “it’s all so quiet” cu lumea dansand in jurul vostru

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: