NUNI DONA


12-copy.jpg

2res-copy.jpg

4-copy.jpg

3-copy.jpg

10-copy.jpg

NUNI DONA- pictorita

7 thoughts on “NUNI DONA

 1. frumoase imagini, putin cam triste dar asta nu le stirbeste din frumusete

 2. Nu sunt sigura, dar cred ca aceasta doamna este chiar fetita Nuni, din “Cel din urma basm” de Ionel Teodoreanu. Ar fi bine daca s-ar putea cerceta acest aspect, mai ales stiind ca e ruda cu Stefana Velisar, sotia scriitorului. Multa sanatate doamnei Nuni Dona, si viata cat mai lunga.

 3. Eu nu am instrumentele necesare ca sa aflu astfel de lucruri, singura persoana pe care o cunosc si cred ca s-ar descurca in domeniul asta este Fabian Anton, daca mai are energia pe care i-o stiam cu ceva timp in urma. Cine stie, poate se vor gasi totusi si imagini cu picturile semnate de doamna Nuni Dona. E pacat sa ramana necunoscute.

 4. Din pacate ieri 10.12.2009 am aflat, cu totul intamplator dintr-un anunt din Romania Libera, ca doamna Nuni Dona a decedat.
  Decesul a survenit in cursul noptii de 21-22 noiembrie 2009, acest fapt fiind ascuns de familia care ˝avea grija de dansa˝.
  Este vorba de Romania Libera din data de 10.12.2009, anunturi comemorari si decese.

  Vlad

 5. Oh, asta e o veste trista. Odihneasca-se in pace… eu inca n-am apucat sa va vreo pictura de-a doamnei, doar cateva poze ici si colo cu cateva lucrari de-ale ei. Mare pacat ca s-a stins asa, nestiuta…

 6. Cu pictorita Nuni Dona s-a stins si ultimul urmas direct al lui Barbu Stefanescu Delavrancea. Pentru mine este un moment asa de trist. As fi vrut sa cunosc mai in amanunt arborele genealogic al lui Delavrancea dar acum se pare ca este prea tarziu. Cine sa-i mai evidentieze pe stramosii Nunei Dona din partea mamei ei ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: